Indonezyjskie szaszłyki satay z kurczaka- danie Black Mamby

Indonezyjskie sataye z kurczaka przyrządzone przez Mambę

Indonezyjskie sataye z kurczaka przyrządzone przez Mambę

Składniki:
– 4 piersi z kurczaka
– 3 łyżki sosu sojowego
– 2 łyżki sosu pomidorowego
– 1 łyżka oleju
– 2 ząbki czosnku
– szczypta mielonego pieprzu
– szczypta mielonego kuminu
– szczypta cukru
– łyżka soku z cytryny
– 6 patyczków do szaszłyków

Przygotowanie:
Pokrojone w 2 cm kostkę filety z kurczaka zamarynować w mieszaninie pozostałych składników. Odstawić do lodówki na jakieś 20 min, ale nie na dłużej, bo mięso za bardzo ściemnieje. Nadziać na patyczki do szaszłyków i grillować na patelni grillowej lub na grillu.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s