Tarta z porami

Tarta z porami

Tarta z porami

Składniki:
– 2 opakowania ciasta francuskiego
– 4 pory
– śmietana 18%
– masło do smażenia
– gałka muszkatołowa
– jajko
– sól, pieprz

Przygotowanie:
Formę wyłożyć płatem ciasta francuskiego. Na patelni przesmażyć na maśle pokrojone w talarki pory (używam tylko białych końcówek). Zmniejszyć ogień i poddusić przez ok. 15 min. Dodać śmietanę, przyprawy, wymieszać. Farsz wylać na wyłożoną ciastem formę. Z drugiego kawałka ciasta powycinać paseczki i ułożyć naprzemiennie na wierzchu tarty. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec przez ok. 30 min w temp. 190 stopni.

Black Mamba

Reklamy

4 thoughts on “Tarta z porami

  1. Andyk, cała technologia różyczkowania sera jest opisana w komentarzach do zakładki Tapas Party u Mamby 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s